RECEPT KNOFLOOK TONIJN

Vis gerecht uit Japan

Ingredienten

  • 175 gram tonijnsteak (dik stuk)
  • 1 tl knoflook
  • 1 el soja (japanse)
  • 1/2 el sesamolie
  • 3 cl water of dashi
  • zout en peper naar smaak
  • olie om in te bakken

Bereiding

Maak de vis droog en kruid met peper en zout.

Verhit de olie tot goed heet en bak de tonijn ca. 1 minuut per kant, moet op zijn gaarst medium zijn!

Vis uit pan nemen en vuur laag zetten. Knoflook eventjes bakken met de sesamolie, soja en water/dashi, aan het pruttelen brengen, eventueel wat verdikken met allesbinder en over de vis gieten.

Meteen serveren.

Recept 2 keer bezocht en 66 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,8 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Echt lekker.

Wist zelf niet goed hou ik de tonijn moest bakken.
Is erg lekker en zeker als je japansje boontjes erbij pakt (gezoete boontjes)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ik had het gisteravond gemaakt en het was heerlijk. het is lekkerder als je verse knoflook gebruikt maar let dan wel op dat je de knoflook heel fijn snijdt want anders word het heel zout.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Vandaag voor het eerst tonijn klaargemaakt. Met dit recept kan ik gelijk weer een "toppertje" aan mijn kookboek toevoegen. Heerlijk! En simpel, snel klaar. Ik heb nog niet veel ervaring met visgerechten, dus ik houd mijn waardering expres wat aan de lage kant. Maar eigelijk is dit recept me nu al een 9 waard.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Lekker simpel en heel lekker van smaak. Heb er zelf drie soorten paprika met cashewnoten geroerbakken bij gedaan (in aparte pan) met ook een drupje sesamolie en daarnaast nog wat gembersiroop. Heerlijk bij elkaar! Zout en zoet.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Eenvoudig, lekker!
Dit kan iedereen maken. Denk er alleen om dat je de tonijn niet te gaar maakt, dan wordt het erg droog...