RECEPT UNAGI

Unagi Kabayaki
Deze heerlijk geglaceerde paling is in Japan vooral populair rondom augustus, omdat bij een probaat middel zou zijn tegen hittekwaaltjes van allerlei aard.

Vis gerecht uit Japan voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 g verse dikke paling
  • 2 eetlepels olie
  • 4-5 eetlepels rijstwijn (mirin)
  • 4-5 eetlepels lichte sojasaus
  • grof geraspte komkommer of witte rammenas

Bereiding

Stroop de palingen en maak ze zelf schoon of koop ze panklaar. Verwijder de ruggegraat en verdeel de paling in moten van 8 cm. Sla ze plat met een hakmes en bestrijk ze met olie. Leg de moten onder de grill en rooster ze bij matige hitte minstens 5 minuten per kant; bestrijk af en toe met olie. Vermeng de mirin en sojasaus in een steelpan en breng aan de kook. Doop de palingmoten erin en leg weer onder de grill tot de glazuur droog wordt. Bestrijk weer met glazuur en rooster verder tot de paling gaar en de saus op is. Leg de moten op een schotel en garneer met geraspte komkommer of geraspte rammenas.

Voor nog wat andere saus recepten kun je op de link klikken!

Recept 66 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 4,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @ soy

teriyaki saus is zoet omdat er suike doorheen zit.. soya saus opzich is niet zoet. dus als je 'm wat zoeter wil hebben kun je hier het beste bruine basterd suiker voor gebruiken.

groetjes floor

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Euh.. geen waardering, alleen een vraag. Ik ken dit gerecht van de sushi bar en ik word er altijd erg blij van. De gedachte alleen al...Vandaar mijn zoektocht naar het recept ervan.
Alleen, de kabayaki-saus die ik ken is wat zoetig. Zou dit afhankelijk zijn van het soort soyasaus? Zoeter en dikker dan bijv. Terriyaki.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk!!
Ik ben verzot op Japanse recepten, nu heb een aantal zeer goede bedrijven gevonden in IJmuiden, die werkelijk waar de absolute top in huis hebben als je verder kijkt dan suschi alleen. Zij leveren inprincype alleen aan Japanners, maar uitzonderingen maken ze graag.

Als er iemand het leuk en vooral lekker vindt dit te proberen, meen dan contact met mij op.

Floriaan Mathysen Gerst
Hagestraat 49
2011 CT Haarlem

tel 023 5450734
fax 023 5450733
mob 0654 233 544
fmg@xs4all.nl

ps. Hopelijk kan iemand mij helpen aan nieuwe recepten (japans)