RECEPT TONIJN MET KNOFLOOK MISO

Recept voor verse tonijn met een miso knoflook saus.

Vis gerecht uit Japan

Ingredienten

  • 300 gram tonijnfilet aan 1 stuk
  • zout naar smaak
  • olie
  • Knoflook-Miso
  • 3 teentjes knoflook gehakt,
  • 1 kleine ui
  • 3 lenteuitjes
  • 1 el geraspte gember
  • 100 gr. witte miso
  • 1 dl sake
  • 3 el suiker
  • 1 el sojasaus

Bereiding

Snijd de ui doormidden en snijd in dunne reepjes door tegen de lagen in te snijden. In koud water leggen en daarna goed drogen met keukenpapier. Snijd de lenteui fijn.

Verhit wat olie in een grote pan, tot goed heet. En bak de vis snel bruin aan alle kanten. Uit de pan nemen en zout aan alle kanten strooien.

Roerbak de gehakte knoflook, 1 minuutje, voeg de gember, miso, sake, suiker en sojasaus toe. Roeren tot het wat romig wordt en volledig af laten koelen. Dan de ui en lenteui er door roeren.

Snijd de vis in dunne plakjes, iets dikker dan voro sushi gebruikelijk is. Bedek een bord met deze plakjes, houd een opening in het midden en giet daar de misosaus in.

Recept 5 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Voortreffelijk gerecht, en heel erg leuk om te presenteren.

Ook makkelijk te bereiden en je kunt het ook van te voren klaarmaken

Toppie!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Hallo, kan iemand mij vertellen wat "witte miso" is?

Groetjes Karin.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie toppie