RECEPT GESTOOMDE KABELJAUW MET SAKE

Recept voor een visgerecht op smaak gebracht met sake en sojasaus, erg lekker. Recept uit Wagamama kookboek.

Vis gerecht uit Japan voor 1 persoon, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 stukje kabeljauw haasje, dik stuk van ca. 150 gram
  • 1/2 el sake
  • 1 el sojasaus
  • ca. 1 el boter
  • 2 el gehakte lenteui
  • zout, pepper naar smaak
  • eventueel wat knoflook, sesamzaadjes
  • stoommandje oid
  • stukje alu folie

Bereiding

Strooi wat lenteui op alu folie, leg daar de kabeljauw op. Bestrooi met de rest van de lenteui en met peper en zout.

Besprenkel met sake en leg de boter er op.

Stoom dit pakketje gaar in ca. 10 minuten. Dan soja er over sprenkelen. Vis uit pakketje nemen en 'saus' wat mengen.

Serveren met rijst en roerbakgroenten of een frisse salade.

Recept 0 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!