RECEPT GEGRILLDE ZWAARDVIS

Zwaardvis is erg lekker, let er vooral op dat de vis niet uitdroogt.....

Vis gerecht uit Japan voor 6 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 6 zwaardvis steaks, ca 2,5 cm dik
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • ca. 4 cm gember, geraspt
  • 3 el japanse sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 el sake

Bereiding

Meng soja, knoflook, sake en mirin. Marineer de vis hierin.

Verwarm de bbq of grillpan voor tot super heet. Grill de vis tot medium gaar, ca. 4 minuten per kant. Vlak voordat het klaar is nogmaals bestrijken met de marinaden en laten grillen tot de 'saus opdroogt'.

Serveren als deel van een japanse maaltijd met rijst en wat roerbak spinazie.

Je kunt wat meer van de saus maken en die apart inkoken, dit is een teriyaki saus.

Recept 11 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!