RECEPT ROODBAARS MET GEMBERKORST EN SESAM MISODRESSING
Simple seared onaga — red snapper — is given an Asian touch with miso-sesame vinaigrette, stir-fried vegetables and ginger-flavored oil. The bits of wasabi add heat. Recept komt van Discovery
Vis gerecht uit Japan voor 4 personen
Ingredienten
- Gember-Lenteui olie
- 1/2 kopje geraspte gember
- 1/2 kopje fijngesneden lenteui
- snufje zout
- 1 dl arachide olie
- 1 tl sesamolie
- Miso-Sesam Vinaigrette
- 1 dl rijstazijn
- 0,5 dl kippebouillon
- 3 el miso (te verkrijgen bij goede toko)
- 3 el suiker
- 2 eierdooiers
- 2 el pindakaas
- 1 tl geraspte gember
- 2 tl dijonmosterd
- 2 dl zonnebloemolie
- 3 el sesamolie
- 2 tl geroosterde sesam
- 4 el arachideolie
- 4 roodbaarsfilets (ca. 150 gram p.st.)
- zout en peper naar smaak
- 1/2 kopje panko (japans broodkruim)
- Roerbak groentes
- 2 witte uien, gesneden
- 300 gram peultjes
- 1 courgette in stukjes
- 2 el zwarte sesam
Bereiding
Gember en lenteui kruiden met zout dan in een hitte bestendig schaaltje doen. Olie verhitten in een pannetje tot heet maar niet rokend ofzo. Langzaam over het mengsel gieten, het zal sissen. Goed roeren. Op smaak brengen met sesamolie en af laten koelen.
De vinaigrette
0,5 dl Azijn, bouillon, miso sen suiker mengen. In een ander schaaltje de dooiers, pindakaas, gember, mosterd en de rest van de azijn doen en goed mengen, langzaam de olie toevoegen en goed mengen. Als het goed gemengd is het andere mengsel toevoegen en weer goed mengen. Dan sesamolie en zaadjes toevoegen.
De groeten
Verhit olie in een wok en roerbak die ca. 1 minuut tot nog stevig. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel sojasaus.
De vis
Verhit olie in een goede pan. Kruid de vis met zout en peper en dip dan in panko. Schroei de vis dicht, ca. 30 seconden per kant, dan het vuur wat lager en bakken tot gaar.
Serveren
Verdeel de groeten over de borden, giet wat vinaigrette op de groeten. Op de groeten een stukje vis en bedruip die met de gember-lenteui olie en wat sesamzaadjes.