RECEPT PILAF MET KIKKERERWTEN EN LINZEN

Een gezond en stevig hoofdmaal. Een salade maakt het helemaal af.

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 200 gram groene linzen, beetgaar gekookt
  • 200 gram kikkererwten, gekookt
  • 100 gram rijst
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl suiker
  • 5 el olijfolie
  • 1 blik tomaten, grofgehakt
  • sap van 1 citroen
  • 3 tl komijn
  • 2 tl pul biber (rodepepervlokken) of cayennepeper
  • 5 dl groentebouillon
  • half bosje peterselie, gehakt
  • zout en peper
  • 250 gram Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 tl gedroogde munt (optioneel)

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan op halfhoog vuur en fruit hierin de uien, knoflook en suiker 5 minuten.
Voeg het citroensap toe en laat nog 6-7 minuten bakken op laag vuur tot de uien beginnen te bruinen.
Doe de rijst erbij en bak deze 2 minuten al omscheppend mee.
Doe de tomaten met sap, komijn, pul biber of cayennepeper en zout en peper erbij en laat 2 minuten sudderen.
Voeg de bouillon toe, doe het deksel op de pan en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen.
Draai het vuur uit en roer er de peterselie door.
Serveer de pilaf met de yoghurt die losgeroerd is met een snufje zout en desgewenst de munt.

Recept 2 keer bezocht en 41 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker! vooral als je kaneel toevoegt

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Die moeten samen met de bouillon erbij. Sorry, vergeten.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoe zit dat nou met die kikkererwten en linzen??