RECEPT AARDAPPEL EN PAPRIKASCHOTEL

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 5 aardappels, geschild en in blokken
  • 4 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 groene paprika's (de lichtgroene Turkse zijn het lekkerst), in stukken van 2 cm
  • 4 el rijst
  • 250 ml water of groentebouillon
  • 75 ml olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el gehakte verse dille of 1 tl gedroogde
  • 1/2 tl pulbiberi (gedroogde rode peper) of cayennepeper
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan op halfhoog vuur en bak de aardappels, regelmatig omscheppend, 6-7 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan.
Laat de boter smelten in de pan en doe de ui en knoflook erin. Fruit 1 minuut en doe de paprika's, tomatenpuree en tomaten erbij. Bak 2 minuten en voeg dan de aardappels, de rijst, de pulbiberi of cayennepeper, het water of bouillon en zout en peper toe. Laat met het deksel schuin op de pan 15-20 minuten koken op laag vuur tot de aardappels en de rijst gaar zijn. Roer dan de dille erdoor. Er moet nog wat vocht aanwezig zijn.

Recept 8 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!