RECEPT BLOEMKOOL EN SPINAZIE MET KAAS

Dit kan dienen als een vegetarisch hoofdgerecht, maar is ook lekker met een stukje vlees erbij.

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 300 gram verse spinazie, taaie steeltjes verwijderd
  • 250 ml melk
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 2 gehakte uien
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 gram Kashar kaas (Turkse winkel) of belegen Goudse
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kook de bloemkoolroosjes 5-7 minuten in water met zout en giet ze af. Verdeel de uien in 2 porties en fruit een portie in 1 el boter. Als ze glazig zijn, doe er de bloemkoolroosjes bij. Bak ze 3 minuten en doe ze over in een ovenschaal.
Fruit de tweede portie ui in 1 el boter en doe er de spinazie bij. Voeg ook paprikapoeder, zout en veel peper toe. Bak 2 minuten, voeg de melk en bloem toe en roer tot het mengsel dikker wordt. Neem van het vuur en roer er het losgeklopte ei doorheen. Spreid dit mengsel uit over de bloemkoolroosjes in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en bak 15 minuten in de oven.

Recept 16 keer bezocht en 38 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Zeer smakelijk en lekker veel voor met zn 2en!
Helemaal geen aardappelen nodig vult voldoende!
Maar wel ondanks de toegevoegde kruiden iets smaakloos volgende keer doe ik de kaas erdoorheen voor de smaak. Misschien wel gorgonzola of geitenkaas!!? Dat is natuurlijk wel vetter dan deze versie.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg smakelijk en lekker. Nu al weer voor de 3e keer gemaaktr

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Zeer smakelijk!