RECEPT PIKANTE GROENTEN MET RUNDVLEES

Sayur terung daging Sumatra

Vlees gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • voor het kruidenmengsel
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 rode pepers, fijngesneden, zaadjes verwijderd
  • 2 cm laoswortel, geraspt
  • 1 el kemiripasta
  • ½ tl koriander
  • snufje komijn (djinten)
  • blokje trassi van 1 x 1 cm eventueel wat zonnebloemolie
  • en verder....
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g biefstuk, in reepjes
  • 2 ½ dl vleesbouilion (van tablet)
  • 2 blaadjes salam
  • 1 schijfje laoswortel van ½ cm
  • 4 dl kokosmelk (blik)
  • 125 g sperziebonen, in stukken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 125 g Chinese kooi, in stukken
  • 1 klein blik bamboo shoots (230 g), in repen
  • 1 sjalot, in dunne ringen
  • zout
  • suiker
  • citroensap
  • kleine rode pepertjes

Bereiding

Alle ingrediėnten voor kruidenmengsel in vijzel fijnwrijven of in keukenmachine tot pasta pureren, eventueel wat olie toevoegen. In wok 1 el olie verhitten en kruidenmengsel ± 5 min. al omscheppend bakken. Reepjes vlees, bouillon, salam en laos toe~ voegen en aanvullen met zoveel water tot vlees net onder staat. Mengsel aan de kook brengen en + 15 min. zachtjes laten koken. Sperziebonen toevoegen en ± 5 min. meekoken. Aubergine, kool en bamboo shoots erdoor roeren en gerecht nog 5-10 min zachtjes laten koken. Intussen in 1 el olie sjalotje in ± 10 min. goudbruin bakken. Gerecht voor serveren op smaak brengen met zout, suiker en citroensap. Bestrooien met sjalotringen en rode pepers. Serveren met witte rijst.

Recept 0 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 4 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie je heb er zo weinig aan als er een foto voorstaat.