RECEPT SAMBAL GORENG DAGING

Recept voor pittige runderhaas, snel gebakken met knoflook en pepers.

Vlees gerecht uit Indonesie

Ingredienten

  • 300 gr. runderhaas
  • 5 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rode lomboks
  • 5 rawits
  • 1 stukje gember, 3 cm
  • 1 stengel sereh
  • 1 tomaat
  • 3 lenteuitjes
  • 1/2 tl ketumbar
  • 1/4 tl djinten
  • 1/2 tl trassi
  • 1 tl zout
  • 1 tl tamarinde
  • 5 el olie

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes

Pel de sjalotjes, knoflook en snijd fijn. Maak ook de rawits en lomboks schoon, schil de gember. De tomaat in partjes en de lenteui in grove stukken.

Wrijf de sjalot, lomboks, rawits, ketumbar, djinten, trassi, tamarinde en zout fijn in een vijzel.

Bak het vlees ca 3 minuten op hoog vuur in wat olie.

Fruit de stukjes knoflook, de kruidenpasta, sereh en gember in wat olie. Doe de tomaat en bosui er bij en verhit even. Voeg dan het vlees weer toe en maak door en door warm.

Recept 6 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!