RECEPT KIP PAPRIKA PAN

Hongaarse specialiteit

Gevogelte gerecht uit Hongarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 groene paprika en 1 rode
  • 1 tomaat
  • 30 g boter
  • 1 knoflookteen
  • 1 1/2 El paprikapoeder
  • 1 El tomaatpuree
  • 1 Tl bloem
  • 125 g crème fraîche
  • zout
  • vers gemalen peper

Bereiding

Het kipfilet in stukjes snijden en met iets zout en peper kruiden. De ui zeer fijn hakken. De paprika in streepjes snijden. Van de tomaat de huid eraf trekken. In een pan de boter verwarmen. Ui en paprika al roerende ongeveer 3 minuut aanbraden. Het vlees toevoegen en licht bruinen, blijf roeren. Knoflook schillen en persen, toevoegen, even aanbraden. Paprikapoeder onderroeren en tomaat en tomaatpuree toevoegen. Enkele minuten op kleine vlam laten koken. Bloem en crème fraîche met elkaar verroeren, dan onder het vlees mengen en voorzichtig verwarmen

Recept 10 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!