RECEPT PLATTE GEROOSTERDE KIP MET KRUIDEN

Dit recept vraagt iets meer voorbereiding, vooral omdat de kip 'plat' moet worden gemaakt, in het engels spatchcocked. Daarna maak je het vel los en stop je er allerlei lekkers onder!

Gevogelte gerecht uit Australie voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kip
  • 4 el boter (op kamertemperatuur)
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 el platte peterselie, fijngesneden
  • 2 el tijm, fijngesneden
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • 1 citroen, alleen het raspsel
  • zout en peper
  • wat olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de kruiden met de boter, knoflook en citroenrasp en breng op smaak met peper en zout.

Neem de kip en snijdt die aan de rugzijde doormidden, knip met een keukenschaar de ruggegraat eruit. Daarna kun je de kip plat drukken op de filets. Haal dan met een houten pollepel (of je vingers) voorzichtig het vel los.

Verspreid de boter onder het vel, eventueel overgebleven kruiden er lekker bij stoppen.

Smeer het vel in met olie en plaats in de oven.

Rooster ca 50-60 minuten en laat daarna nog een paar minuten rusten.

Serveren met een salade en brood of aardappelpuree.

Recept 84 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Outback Steakhouse Queenland Chicken and Shrimp
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!