RECEPT DUBBELE KNOFLOOKKIP
Gevogelte gerecht uit Frankrijk voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 3 bolletjes knoflook (ong. 35 teentjes)
- 1 tot 1 1/2 kilo braadkuiken
- 175 gr roomkaas of magere zachte kaas
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- zout en peper
- 250 gr witte druiven (pitloos en niet te zoet)
- een takje rozemarijn
- 30 gr boter
- Oventemperatuur:
- 180 C, stand 3
Bereiding
Kook ze nog eens 2 minuten door, giet ze af en zet ze weg.
Pel een van de 2,overblijvënde teentjes en snijd dat doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de borst en poten van het kuiken. Snijd vervolgens beide helften in dunne plakjes en leg ze opzij.
Pel en kneus de laatste teen en vermeng het met de kaas, bieslook en peterselie, Maak op smaak af met zout en peper.
Werk uw vingers onder het vel van het kuikenborststuk en maak het zorgvuldig los van het vlees zonder het te scheuren.
Vul de ontstane ruimte helemaal op met het kaasmengsel.
Vul de binnenkant van het kuiken met de geblancheerde knoflook en de druiven, samen met het meeste van de rozemarijn.
Doe het kuiken in een met olie bestreken braadpan en stop de gesneden schijfjes knoflook en de rest van de rozemarijn tussen de poten en vleugels.
Strooi wat zout over de borst en bestrijk het met boter. Dek de borst en poten af met aluminiumfolie.
Braad het kuiken ong. 11/2 uur in de oven, tot het sap niet langer roze gekleurd is. Haal de laatste 20 minuten het aluminiumfolie weg om een knapperig vel te krijgen.