RECEPT DUBBELE KNOFLOOKKIP

Gevogelte gerecht uit Frankrijk voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 3 bolletjes knoflook (ong. 35 teentjes)
  • 1 tot 1 1/2 kilo braadkuiken
  • 175 gr roomkaas of magere zachte kaas
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • zout en peper
  • 250 gr witte druiven (pitloos en niet te zoet)
  • een takje rozemarijn
  • 30 gr boter
  • Oventemperatuur:
  • 180 C, stand 3

Bereiding

Houd 2 teentjes knoflook apart en doe de rest in een pan kokend water. Schep ze na een halve minuut eruit en pel ze.

Kook ze nog eens 2 minuten door, giet ze af en zet ze weg.

Pel een van de 2,overblijvënde teentjes en snijd dat doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de borst en poten van het kuiken. Snijd vervolgens beide helften in dunne plakjes en leg ze opzij.

Pel en kneus de laatste teen en vermeng het met de kaas, bieslook en peterselie, Maak op smaak af met zout en peper.

Werk uw vingers onder het vel van het kuikenborststuk en maak het zorgvuldig los van het vlees zonder het te scheuren.

Vul de ontstane ruimte helemaal op met het kaasmengsel.

Vul de binnenkant van het kuiken met de geblancheerde knoflook en de druiven, samen met het meeste van de rozemarijn.

Doe het kuiken in een met olie bestreken braadpan en stop de gesneden schijfjes knoflook en de rest van de rozemarijn tussen de poten en vleugels.

Strooi wat zout over de borst en bestrijk het met boter. Dek de borst en poten af met aluminiumfolie.

Braad het kuiken ong. 11/2 uur in de oven, tot het sap niet langer roze gekleurd is. Haal de laatste 20 minuten het aluminiumfolie weg om een knapperig vel te krijgen.

Recept 6 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 6 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een erg lekker recept, maar de druiven gaven niet echt een toevoeging...

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lkkr!!!!!!!!!!!!!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie leuk kheb het gebruikt voor nederlands als beschrijving

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik vond het heerlijk allen daarna stonk ik wel uit mijn mond ihih

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ik vond het wel erug lkkr recept

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker en niet zo moeilijk recept! Een paar dingen die ik anders heb gedaan dan het recept, knoflook niet geblancheerd en ik had als roomkaas Bressot genomen waar al kruiden in zitten.

Zo'n 45 minuten voor het klaar was, aardappels naast de kip gelegd die zo de heerlijke 'jus' smaak opnamen van de kip.

De kip was botermals en helemaal niet droog!

Oh en als vulling had ik bananenschillen genomen en niet druiven.

Aanrader dit recept!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg leuk dit recept hier terug te vinden. Enkele jaren terug tijdens een vakantie in de Provence dit gerecht gemaakt. Enorm van genoten, vooral de kaas bij de knoflook is verassend