RECEPT KIPPENRAGOUT MET PREI EN CHAMPIGNONS

Gevogelte gerecht uit Frankrijk voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kipfilets, in grote stukken gesneden
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 bakje champignons, in schijfjes
  • 1 grote prei, in dunne ringen
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml slagroom
  • zout en peper

Bereiding

Bestrooi de stukken kip met zout en peper en haal ze door de bloem. Smelt de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Bak de kip bruin aan weerszijden en haal uit de pan.
Fruit nu de sjalotten, de prei en de knoflook in de pan en doe er na 1 minuut de champignons en de dragon bij. Blus het geheel af met de wijn zodra de champignons wat geslonken zijn. Doe de stukken kip terug in de pan en sluit af met het deksel. Laat 5-7 minuten sudderen op laag vuur.
Doe dan de slagroom erbij en zout en peper naar smaak. Laat zonder deksel nog even sudderen tot de saus is ingedikt.
Lekker met rijst en gestoomde asperges.

Recept 10 keer bezocht en 38 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Zeer van genoten, ook van het maken.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is geen ragout maar een saus waar kip in zit.
Een ragout is een gebonden saus waarin bloem het bindmiddel is. Een saus waar een scheut slagroom in zit verdient die titel niet.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hmmm jammie jammie jammie vooral met fopjes!