RECEPT FRICASSEE VAN KIP
Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid knoflook, deze wordt door de lange stooftijd heerlijk zacht en romig van smaak!
Gevogelte gerecht uit Frankrijk voor 4 personen
Ingredienten
- 1 scharrelkip van ongeveer 1,5 kilo, in 8 stukken, bestrooid met zout en peper
- 1 soeplepel olijfolie
- 20 gr. boter
- 12 tenen knoflook gepeld, heel laten
- 12 sjalotjes, gepeld en heel laten
- 1 soeplepel bloem
- 125 ml droge witte wijn
- 4 takjes thijm
- 125 ml kippenbouillon
- 1 soeplepel citroensap
- 2 eierdooiers
- 1 soeplepel room
- 2 soeplepels gehakte platte peterselie
- 1 soeplepel = 20 ml
- Je hebt een pan met een dikke bodem nodig waar de stukken kip naast elkaar inpassen.
Bereiding
De kip in de pan doen en aan alle kanten bakken. Hij mag niet bruin zijn maar slechts licht gekleurd. Uit de pan halen en apart houden.
De bloem in de pan bij de jus doen en een minuutje goed roeren, dan de wijn erbij doen en tot de helft in laten koken.(Gaat snel)
De thijm en de bouillon erbij doen en aan de kook brengen. De kip, knoflook en sjalotten erbij doen en op laag vuur een uurtje laten stoven.
De kip uit de pan halen en warm houden. De saus een minuut of tien laten inkoken tot hij dik wordt. Ondertussen de eierdooiers met de room en het citroensap loskloppen.
De pan van het vuur halen en het eimengsel er goed doorroeren, daarna de peterselie.Eventueel nog kruiden naar smaak met zout en peper
De kip erbij doen en goed door de saus halen zodat alles lekker met een laagje saus bedekt is.