RECEPT EENDENBORST MET PADDESTOELENSAUS

Gevogelte gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 40 gr. boter of margarine
  • 500 gr. gemengde paddestoelen
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngeneden
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4dl wild of vleesfond (pot 4 dl)
  • zout, peper
  • 3 tamme eendenborsten, totaal ong. 550 gr.
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1/2 el gembersiroop
  • 1 1/2 el medium dry sherry

Bereiding

verhit 30 g. boter in een grote koekenpan en bak hierin de paddestoelen op hoog vuur onder af en toe omscheppen in 3-4 min. lichtbruin tot ze vocht beginnen los te laten. Neem de paddestoelen uit de pan, voeg 10 g. boter toe en bak de sjalotjes en de knoflook in 4-5 min. lichtbruin. Voeg de wijn en fond toe. Kook het vocht op hoog vuur tot de helf in. Zeef de saus, breng deze op smaak met zout en peper en roer de paddestoelen erdoor. Bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snij het vel van de borststukken met een scherp mes kruislings in. Roer sojasaus, gembersiroop en sherry door elkaar, bestrijk de eendenborst ermee en laat 15-20 min. intrekken. Verwarm de paddestoelensaus op laag vuur. Verhit een grote anti-aanbakpan en leg de eendenborsten met de velkant naar beneden in de pan (het vet smelt zo tijdens het bakken uit). Bak ze op deze kan 7-8 min. keer ze en bak ze nog ong. 5 min. Neem de stukken uit de paln, leg ze op een plank en laat ze onder aluminiumfolie ong. 5 min. rusten. Snij de stukken eend in plakken en verdeel ze over 4 borden. Serveer de paddestoelensaus erbij.

Recept 13 keer bezocht en 179 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,8 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk, niet al te veel werk en de lekkerste bereiding van eendeborst tot nu toe. Al vaak gemaakt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heerlijk
van harte aanbevolen


Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie paddestoelen saus,ja wat is dat nou precies.
sommige zouden zeggen,dat is een gevoel
anderen zouden zeggen paddestoelen saus is een soort van poezie
terwijl sommige zouden zeggen dat het een wetenschap is.
Als iemand nou aan mijn zou vragen"mischa wat vind jij van paddestoelen saus"dan zou ik zeggen:"paddenstoelen saus is een lifestyle"
afentoe sta ik er bij stil dat het zo mooi en fenominaal is dat wij mensen saus kunnen van paddestoelen.
en natuurlijk dat wij uberhaupt saus maken.
maar wat het meest wonderlijke is .dat mensen zoals wij onze kostbare BESTEDEN AAN LULLEN OVER PADDENSTOELEN SAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel smakelijk en toch eenvouding te maken gerecht.

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie dit klinkt goed maar wat kan je bij dit serveren va zetmelen? wat dacht u van zwarte tagiatelli of wortel, prei en rode biet puree?