RECEPT KIPTAJINE MET CITROEN EN OLIJVEN
Recept voor heerlijke kip met volop kruiden en knoflook.
Gevogelte gerecht uit Marokko voor 4 personen
Ingredienten
- Chermoula Marinade
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 el verse gember, geraspt
- 1/2 ingemaakte citroen, in blokjes afgespoeld
- 2 uien, gehakt
- 1 rawit, gehakt
- 1 el zoete paprika poeder
- 1 el komijn
- zout naar smaak
- 2 el verse koriander, gehakt steeltjes en blaadjes
- 2 el verse peterselie, gehakt
- 1/2 tl saffraan, geweekt in wat water
- 1 dl olijfolie
- 2 laurier blaadjes
- En verder nog....
- 1 hele kip, in stukken
- 1 tomaat, fijn gesneden
- 1 ui, gehakt,
- 2 grote aardappels, in grove stukken
- 1 ui, dun gesneden
- 1 tomaat, dun gesneden
- 150 gr groene olijven
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- 2 dl water
- 1 ingemaakte citroen, in zes stukjes
Bereiding
Wrijf de kipstukken in met de marinade en laat minimaal 2 uur staan maar liefst een nacht.
Meng tomaat met ui en wat van de marinade en beleg de bodem van de tajine hiermee. Leg de kipstukken daar op. Meng ook de aardappel met wat marinade en leg deze langs de kip. Leg de dungesneden ui en tomaat hier weer bovenop met de olijven.
Meng de koriander met de overgebleven marinade en het water en giet over de tajine. Als laatste de citroenpartjes hier op.
Kook in tajine voor ca. 45 minuten, niet roeren of de deksel er af halen.
Serveren met couscous en harissa of eventueel met rijst of brood.