RECEPT KIPTAJINE MET CITROEN EN OLIJVEN

Recept voor heerlijke kip met volop kruiden en knoflook.

Gevogelte gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • Chermoula Marinade
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1/2 ingemaakte citroen, in blokjes afgespoeld
  • 2 uien, gehakt
  • 1 rawit, gehakt
  • 1 el zoete paprika poeder
  • 1 el komijn
  • zout naar smaak
  • 2 el verse koriander, gehakt steeltjes en blaadjes
  • 2 el verse peterselie, gehakt
  • 1/2 tl saffraan, geweekt in wat water
  • 1 dl olijfolie
  • 2 laurier blaadjes
  • En verder nog....
  • 1 hele kip, in stukken
  • 1 tomaat, fijn gesneden
  • 1 ui, gehakt,
  • 2 grote aardappels, in grove stukken
  • 1 ui, dun gesneden
  • 1 tomaat, dun gesneden
  • 150 gr groene olijven
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 2 dl water
  • 1 ingemaakte citroen, in zes stukjes

Bereiding

Maak de marinade door alles in een keukenmachine fijn te hakken en laat minimaal 30 minuten staan.

Wrijf de kipstukken in met de marinade en laat minimaal 2 uur staan maar liefst een nacht.

Meng tomaat met ui en wat van de marinade en beleg de bodem van de tajine hiermee. Leg de kipstukken daar op. Meng ook de aardappel met wat marinade en leg deze langs de kip. Leg de dungesneden ui en tomaat hier weer bovenop met de olijven.

Meng de koriander met de overgebleven marinade en het water en giet over de tajine. Als laatste de citroenpartjes hier op.

Kook in tajine voor ca. 45 minuten, niet roeren of de deksel er af halen.

Serveren met couscous en harissa of eventueel met rijst of brood.

Recept 12 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heerlijk, makkelijk, exotisch, mmm. Ik heb het voor 8 mensen gemaakt en iedereen was vol complimenten