RECEPT KIPTAJINE MET AARDAPPELKROKETTEN

Gevogelte gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • Voor de tajine:
  • 1 kilo kipdelen, ontveld
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, geraspt
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 3 tl komijn
  • 1 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
  • 12-16 ontpitte olijven
  • sap van 1 citroen
  • Voor de kroketten:
  • 750 gram aardappels, geschild en in blokken
  • zout
  • 2 eieren, waarvan 1 gesplitst
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 150 gram Gruyère kaas, geraspt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • snufje cayennepeper
  • bloem
  • paneermeel
  • olie om te bakken

Bereiding

Verhit de boter en olie in een braadpan of tajine en bak hierin de stukken kip rondom bruin. Voeg de uien, knoflook en kruiden toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kikkererwten en 200 ml water toe en laat afgedekt 45 minuten stoven. Doe dan de olijven en het citroensap erbij en laat nog 5 minuten stoven.

Maak ondertussen de kroketten:
Kook de aardappels gaar in water met zout en pureer ze. Meng er vervolgens zout, 1 heel ei en 1 eierdooier, ui, kaas, peterselie, nootmuskaat en cayennepeper door. Het moet een stevig deeg worden; voeg er desnoods wat bloem aan toe. Vorm er kroketten van (of schijven, die bakken wat makkelijker). Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het resterende eiwit (losgeklopt) en dan door het paneermeel. Bak ze in een koekenpan in ca. 1 cm olie op halfhoog vuur tot ze bruin en krokant zijn.

Serveer de kip met de saus eroverheen geschept, omringd door de kroketten.

Recept 20 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het lijkt een vreemde combinatie een tajine met aardappelkroketten maar het was toch echt lekker! Het kost wat tijd, zeker de kroketten, maar het is de moeiet waard!