RECEPT KIP MET OLIJVEN EN CITROEN

Gevogelte gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 el olijfolie
  • 750 gram kipfilet, in grote stukken
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout en peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl cayennepeper
  • snufje saffraan (optioneel)
  • sap van 1 citroen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 20 groene olijven, ontpit
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 citroen, in schijfjes

Bereiding

Kruid de kip met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Haal ze uit de pan.
Doe de uien en knoflook in de pan en fruit ze 6-7 minuten. Doe de kip weer terug in de pan met de specerijen, het citroensap en de kippenbouillon. Laat afgedekt 30 minuten stoven met het deksel op de pan.
Breng ondertussen een pannetje water aan de kook en blancheer daarin de olijven 1 minuut. Giet ze af.
Voeg de olijven en de helft van de koriander toe en laat het geheel nog 5 minuten stoven.
Dien op, gegarneerd met de schijfjes citroen en de resterende koriander.
Lekker met rijst of couscous.

Recept 7 keer bezocht en 50 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Verrassend gerecht. 'k Was wat terughoudend betreft het citroensap, omdat ik dacht dat het te zuur zou zijn. Dus niet. Wel doet de smaak van het gerecht me meer aan de Indiase keuken denken dan aan de Marokkaanse.