RECEPT KIPTAJINE MET UIEN EN KIKKERERWTEN

Gevogelte gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 grote rode uien, in dunne ringen
  • 50 gram boter
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 tl gember
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl piment
  • 1 tl cayennepeper
  • 8-10 draadjes saffraan
  • 3 tl Ras el Hanout (Marokkaanse vleeskruiden)
  • 1 el suiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 kilo kipdelen, ontveld
  • 3 el honing
  • 400 gram gekookte kikkererwten

Bereiding

Kook de kip in water met zout en het bouillonblokje in 20-25 minuten gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen. Bewaar 250 ml van de bouillon.
Smelt de boter in een zware braadpan en voeg de uien en zout toe. Dek de pan af en laat op laag vuur 7-8 minuten smoren. Voeg de kruiden en de suiker toe en laat weer 10 minuten afgedekt smoren. Voeg dan de bewaarde bouillon toe en laat onafgedekt nog 20-25 minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Smeer de kip in met de honing en leg de stukken in een ovenschaal. Bak ze net zolang tot de honing een mooi korstje heeft gevormd, ca. 15 minuten.
Spreid het uienmengsel en de kikkererwten uit over de kip en verlaag de oventemperatuur naar 190 graden. Laat het geheel nog 15-20 minuten bakken. Serveer er brood en een salade bij.

Recept 6 keer bezocht en 35 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heb het vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!!! Volgende keer doe ik er alleen wat meer bouillon en uien erin. Echt super gerecht!!