RECEPT KIPFILET MET OLIJF TIJM VINAIGRETTE

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 2 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 4 grote zwarte olijven, ontpit
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 1/2 tl verse tijm,gehakt
  • 3 el olijfolie + nog wat extra om de kip en paprika mee te bestrijken
  • 1 tomaat, ontpit
  • 1 el water
  • 2 kipfilets
  • 1 rode paprika in vieren
  • ca. 75 gram rucola
  • 1 kleine andijvie, fijngesneden

Bereiding

In keukenmachine de olijven, knoflook, mosterd, azijn en 1/2 tl tijm fijnhakken, op smak brengen met peper en zout en de 3 el olie toevoegen. Voeg de tomaat en het water toe en hakken tot een glad mengsel ontstaat.

Bestrijk de kip en paprika met wat olie en kruid met peper en zout. Grill, liefst op bbq, anders grill pan, ca. 5 minuten per kant of tot gaar. Dan in mooie plakjes snijden en in een schaal doen en de tl tijm erbij doen, eventueel nog wat zout en peper.

Verdeel de rucola en de andijvie over 2 borden en leg daar de kip en paprika op. Schenk over ieder bord de helft van de vinaigrette en serveer.

Recept 8 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Ik vond dit recept een beetje tegenvallen. De dressing was te dik. Ik had er een volledige salade van gemaakt, als ik het nog een keer maak dan moet de dressing echt dunner, dus misschien met water of olie en dan nog extra op smaak brengen.