RECEPT GEROOSTERDE KIP FILET MET TIJM EN MORIELLE MADEIRA JUS

Recept van Epicurious

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 dl kokend water
  • 25 gram gedroogde morielles, schoongemaakt
  • 2 kipfilets
  • 1 el olie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse tijm, fijngehakt
  • 3 dl kippebouillon
  • 0,5 dl Madeira
  • 1 el bloem

Bereiding

Wel de morielles in het hete water, ca. 35 minuten. Daarna afgieten door zeef, vocht bewaren en morielles grof hakken.

Oven verwarmen op 200C. Kipfilet bestrooien met peper en zout. Bak de kipfilet bruin aan alle kanten en leg dan in de hete oven, ca. 15 minuten tot gaar.

Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en tijm ca. 5 minuten tot zacht. Voeg het paddestoel vocht toe en kook in tot er weinig over is, voeg de bouillon toe en de madeira en kook in tot nog ca. 2 dl over is. Dikker maken met de bloem of monteren met boter (is lekkerder).

Serveren met gebakken aardappeltjes en verse groenten.

Recept 13 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Zo lekker en zo gemakkelijk te maken. Jammer alleen dat de morielles wat moeilijk aan te komen zijn en vrij prijzig zijn.

Ik heb een combinatie gebruikt van porcini en morielles en dat werkte perfect. De saus/jus geeft een heerlijke smaak.

Update: De morilles zijn op dus nu gebruik ik alleen porcini en dat werkt ook erg goed. Een van m'n favoriete recepten.