RECEPT KIPTAJINE

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 800 gr kipcarbonades zonder vel
  • 25 gr boter
  • 2 uien
  • 125 gr kikkererwten (of 1 blik van 400g)
  • 1 pakje saffraan
  • 1 theel gemberpoeder
  • 1,5 theel kaneel
  • 6 eetl fijngehakte peterselie
  • 100 gr geroosterde amandelen
  • zout en peper

Bereiding

Zet de kikkererwten de avond tevoren in de week. Kook ze de volgende dag in het weekwater met wat zout gaar in 1,5 uur. Laat uitlekken en bewaar.
Pel en snipper de uien. Week de saffraan in 1 eetl heet water
Wrijf de kipstukken in met de gemberpoeder, kaneel, peper en zout. Verwarm de boter en bak de bouten lichtbruin. Bak de helft van de uisnippers mee. Voeg de saffraan en 1 dl heet water toe. Stoof dit een half uur op zacht vuur.
Voeg de rest van de ui, de kikkererwten, 4 eetl peterselie en de amandelen toe, en laat nog 10 minuten doorstoven. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Lekker met bulghur of couscous, en salade.

Recept 10 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Recept uit Amerika? Komt natuurlijk uit Marokko. Lijkt me wel heel lekker met die saffraan en die kikkererwten, ga ik zeker een keer proberen.