RECEPT CHICKEN AND ANDOUILLE GUMBO

Gumbo met pittige kip en worst

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 ui,
  • 1 rode paprika,
  • 3 stengels bleekselderij,
  • 500 g kipfilet,
  • 100 g chorizo aan een stuk,
  • 4 eetlepels olie,
  • 2 kippenbouiliontabletten,
  • 3 eetlepels Cajunkruiden,
  • 50 g bloem,
  • 1 courgette,
  • 3 bosuitjes, 1/2 zakje peterselie (á 30 g),
  • ca. 8 druppels hot peppersauce (Casa Fiësta)

Bereiding

Ui, paprika en bleekselderij schoonmaken en fijnsnijden. Kipfilets in grove stukken snijden. Chorizo in stukjes snijden. In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en chorizo in ca. 3 minuten zachtjes uitbakken. Uit pan op bordje scheppen. In bakvet kipfilet rondom lichtbruin bakken. Bouillontabietten erboven verkruimelen. Helft van Cajunkruiden en 3/4 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en kip in ca. 20 minuten zachtjes gaar laten worden. In pan met dikke bodem 2 eetlepels olie en bloem door elkaar roeren en op zacht vuur al roerend in ca. 10 á 20 minuten nootbruin laten worden. Ui, paprika en 1 bleekkselderij erdoor roeren en in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Al roerend groentemengsel, chorizo en rest van Cajunkruiden aan bouillon toevoegen. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Peterselie fijnhakken. Courgette, bosui en peterselie aan gumbo toevoegen en ca. 15 minuten zachtjes laten sudderen en binden tot niet te dikke saus. Op smaak brengen met hot peppersauce. Serveren met rijst.

Recept 1 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!