RECEPT VINDALOO CURRY VAN KIP
Een curry met azijn en natuurlijk de andere kruiden en specerijen uit de Indiase keuken. Het lekkerst is het natuurlijk om de kruiden en specerijen zelf te roosteren en dan fijn te stampen in een vijzel, vanaf het begin een heerlijk ruikende keuken! :-)
Gevogelte gerecht uit India voor 4 personen
Ingredienten
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl geelwortelpoeder
- 1 a 2 tl garam masala
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 2 tl mosterdpoeder
- 1 tl korianderzaad, gemalen
- 1 tl cayennepeper
- 2 cm gember, geschild, geraspt
- 3 el witte wijnazijn
- 1 tl suiker
- 1,5 dl zonnebloemolie
- 8 teentjes knoflook (mag minder ;-)), gehakt
- 3 rode uien, gehakt
- 2-4 spaanse pepers, gehakt (afhankelijk van gewenste pittigheid)
- 500-600 gram kippedijfilet, in stukjes
- 1 blik tomaten, gehakt
- 1-2 el tomatenpuree
- zout en peper naar smaak
- optioneel koriander, grof gehakt
Bereiding
Verwarm olie en voeg uit en knoflook toe en bak op laag vuur ca 5-7 minuten tot zacht.
Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee tot verkleurd. Voeg dan pepers, tomaat, tomaatpuree en roer goed door, voeg langzaam het azijn mengsel toe.
Breng aan het pruttelen en breng op smaak met zout en peper. Op laag vuur ca een uur laten pruttelen. Op letten dat het niet te droog wordt eventueel water toevoegen.
Eventueel van het vuur af de koriander er door roeren.
Serveren met naan, da's mijn favoriet maar ook lekker met rijst.