RECEPT INDIASE KIP CURRY MURGH KARI
Lekker curry recept, indien je ook voor kinderen kookt opletten met de cayenne of helemaal weglaten. Het lekkerst vind ik met Knoflook Naan. Een dag later is deze curry het lekkerst, ideaal dus om in het weekend te koken voor later die week.
Gevogelte gerecht uit India voor 6 personen
Ingredienten
- 6 kipfilets
- 2 tl zout
- zonnebloemolie
- 2 uien, gehakt
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 1/2 tl geraspte gember
- 1 el curry, masala bijvoorbeeld
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kunyitpoeder
- 1 tl korianderzaad poeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 el water
- 1 blok tomaatblokjes
- 1 bakje griekse yoghurt
- 1 handjevol gesneden koriander
- 1 tl zout
- 1 dl water
- 1 tl garam masala
- 1 el limoensap
Bereiding
Verwarm wat olie in een pan en bak de kipfilet rondom tot bruin. Neem uit de pan en zet apart.
Verlaag het vuur en voeg uim, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig wordt, ca. 8 minuten. Voeg dan masala, kunyit, komijn, korianderpoeder, cayenne en 1 el water toe. Bak nog 1 minuutje.
Voeg dan tomaat, yoghurt, koriander en 1 tl zout toe en meng goed.
Breng zachtjes aan de kook en voeg 1 dl water toe en laat ca. 20 minuten pruttelen. Voeg dan de kip en garam masala toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
Dan limoen en gesneden koriander er door roeren.
Eventueel op smaak brengen met zout.
Serveren met basmatirijst en/of naan brood.