RECEPT INDIASE KIPFILET MET YOGHURT

Gevogelte gerecht uit India voor 2 personen

Ingredienten

Foto: Indiase Kipfilet met yoghurt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr kipfilet
  • 2 eetl olie
  • 1 cm verse gemberwortel, fijngesneden
  • 2 theel komijn (djinten)
  • 0,5 theel kardemom (of de pitjes uit 3 peulen)
  • 0,5 theel koenjit
  • 0,5 theel chilipoeder
  • 50 gr blanke amandelen
  • 1 laurierblaadje
  • potje crème fraîche
  • zout en versgemalen peper
  • 1/8 l yoghurt
  • 1 theel maïzena
  • 2 eetl gesnipperde verse koriander

Bereiding

Snipper de gepelde ui en de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en gember zachtjes 5 minuten. Laat de ui niet bruin worden.
Roer de komijn, kardemom, koenjit, chilipoeder, amandelen en het laurierblaadje erdoor en roerbak het geheel 3 minuten.
Doe de kipblokjes en de crème fraîche bij het uimengsel in de pan en roer goed. Voeg zout en peper toe en smoor de kip, met het deksel op de pan, in 10 minuten zachtjes gaar.
Doe de yoghurt in een kommetje en roer er een theel maïzena door (dat is tegen het schiften).
Lepel dit mengsel bij de kip en laat op zacht vuur warm worden.
Lekker met (gele) rijst en doperwten.

Naar een recept van het zuivelbureau.


Recept 3 keer bezocht en 37 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lijkt me verukkelijk, ik ga t vanavond maken. Lekker makkelijk. Lekker snel en de combi kip met yoghurt staat me ook wel aan. Is es n keer wat anders...Mjammmieeeee

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie En smullen maar. The real thing!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijkkkkkkkkkkkkkkkkk is het proberen waard