RECEPT KIP TIKKA MASALA
Dit is een snelle en simpele versie van het vooral in Engeland zo populaire gerecht.
Gevogelte gerecht uit India voor 4 personen
Ingredienten
- 700 gram kipfilet, in stukken van 5 cm
- Voor de marinade:
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 el currypoeder (toko)
- 2 cm gember, geraspt
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el tomatenpuree
- zout en peper
- sap van halve citroen
- Voor de tikka masala-saus:
- 3 el arachide- of slaolie
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- 1 rode chilipeper, fijngesnipperd
- 2 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder
- zout en peper
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 ml slagroom
- half bosje koriander, fijngehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de stukken kip op een met zilverpapier bekleed rooster in het midden van de oven en rooster ze 25 minuten. Keer ze daarbij één keer om.
Zet op het laatst eventueel de gril aan om ze een bruin korstje te geven. Laat afkoelen.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper. Voeg de komijn, paprikapoeder en zout en peper toe en fruit deze ook even mee. Doe dan de tomatenblokjes en slagroom erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot het wat is ingedikt. Voeg de stukken kip en de koriander toe en warm alles nog 5 minuten door. Serveer met rijst of naanbrood.