RECEPT INDIASE KIP

Gevogelte gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • 8 kipkarbonades zonder vel
  • 1 eetl olie
  • 25 gr boter
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 eetl garam massala (kerrie)
  • 1 eetl bloem
  • 2 dl kippenbouillon van tablet
  • zout, versgemalen peper
  • 2 fijngesnipperde teentjes knoflook
  • citroensap
  • stuk santen, aangelengd tot 1 dl
  • 2 eetl room

Bereiding

Verwarm olie en boter in een diepe koekenpan of braadpan, bak de kipkarbonades hierin op hoog vuur bruin en leg ze apart.
Fruit de gesnipperde ui in het bakvet en voeg de garam massala toe. Strooi de bloem erbij, roer door en laat even bakken. Voeg dan al roerend de bouillon toe.
Doe de gesnipperde knoflook erbij en zout en peper naar smaak. Laat de saus even zacht pruttelen, roer dan de santen erdoor en naar smaak wat citroensap.
Leg de kip weer in de pan, zet het vuur zacht en stoof het geheel met een deksel op de pan 30-40 minuten tot de kip makkelijk loslaat van het bot.
Roer op het laatst nog een scheut room door de saus.
Geef er droge pandanrijst bij, en bijvoorbeeld dun geschaafde komkommer, aangemaakt met yoghurt, zout, cayennepeper en gemalen komijn (djinten).

Recept 6 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Mmmm ik heb het juist gemaakt.. heeerrrrlijk sausje al..en zeer gemakkelijk om te maken! nu moet de kip nog garen.. fantastich! tien op tien!! dat wordt straks smullen.. xx