RECEPT TANDOORIKIP IN BOTER ROOM TOMATENSAUS
Makkhani Murghi. Gebruik de tandoorikip uit het betreffende recept.
Dit is een prima gerecht voor een feestje of een diner met vrienden, omdat je het meeste werk al een dag van tevoren kunt doen. Het marineren van de kip doe je een dag van tevoren en vlak voor de maaltijd hoeft het alleen nog even de oven in. In de tussentijd smelt je de boter en voegt het sausmengsel toe dat je ook een dag tevoren hebt gemaakt.
Gevogelte gerecht uit India voor 4 personen
Ingredienten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 stukje verse gember van 2,5 cm, geschild en zeer fijn geraspt
- 1 kwart liter (slag)room
- 1 tl garam masala (zie betreffende recept)
- 1 tl zout
- 0,5 tl suiker
- 1 verse groene spaanse peper (lombok) zeer fijn gehakt
- 1 kwart tl cayenne/chilipeper
- 1 el zeer fijn gehakt korianderblad
- 5 tl citroensap
- 1 tl gemalen geroosterd komijnzaad (djinten)*
- 110 gram ongezouten roomboter
Bereiding
Vlak voor het opdienen:
Verwarm de boter in een grote hapjespan of koekenpan. Als de boter gesmolten is, voeg je het mengsel toe. Breng al roerend aan de kook op een matig vuur, laat een minuut doorkoken terwijl je de boter er door heen roert. Voeg de kipstukken toe (zónder het uitgedropen sap), roer één maal door, leg de kip op een warme schaal en giet de saus er over heen.
Serveren met naan of rijst en een groentegerecht.
*geroosterd komijnzaad: enkele eetlepels komijnzaad (djinten) roosteren in een kleine, zware koekenpan (liefst gietijzer) op een matig vuur. Géén boter of olie toevoegen. Blijven roeren en roosteren tot de zaadjes een paar tinten donkerder zijn geworden en je een geroosterd aroma ruikt. Bewaren in een luchtdichte verpakking. Malen in een vijzel of electrische koffiemolen.