RECEPT KIP MET DILLESAUS

Een zeer eenvoudig maar smakelijk gerecht.

Gevogelte gerecht uit Polen voor 4 personen

Ingredienten

  • 50 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 kipfilets, enigszins platgeslagen
  • zout en witte peper
  • bloem
  • 125 ml zure room
  • 1 el fijngehakte verse dille of 1 tl gedroogde
  • paprikapoeder of cayennepeper (optioneel)

Bereiding

Kruid de filets met zout en peper en haal ze door de bloem.
Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de kipfilets 5 minuten aan iedere kant. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder een stuk zilverfolie.
Doe de ui in de pan en bak deze 4-5 minuten tot hij wat kleur begint te krijgen. Voeg de zure room en de dille toe en warm even door maar laat niet meer koken.
Giet de saus over de kip en garneer eventueel met een snufje paprikapoeder of cayennepeper. Serveer er rijst bij.

Recept 0 keer bezocht en 29 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Tip van Ilse opgevolgd en champignons erdoor gedaan. Lekker! kip ook nog door de bloem gehaald voor een iets dikkere saus. toptip.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekker gerecht maar het is niet echt een saus ik heb er water doorheen gegooit

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker en simpel recept, volgende keer doe ik er nog wat champignons doorheen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt lekker!