RECEPT GENTSE WATERZOOI VAN KIP

Gevogelte gerecht uit Belgie voor 4 personen

Ingredienten

  • 150 gr. Winterwortel,
  • 4 stengels bleekselderij,
  • 2 dunne preien, 4 takjes selderij,
  • 3 takjes peterselie,
  • ¼ zakje verse bieslook,
  • 1 kilo kippenbouten,
  • 50 gr boter of margarine,
  • 2 kippenbouillon tabletten,
  • 2 eidooiers, ¾ dl slagroom
  • zout, versgemalen peper, aluminiumfolie

Bereiding

Wortel, bleekselderij en prei schoonmaken en in stukken snijden. Kruiden in kopje fijnhakken. Kip bestrooien met zout en peper. Helft van boter in stukjes over bodem van braadpan verdelen. Groenten erover verdelen en 3 eetlepels water toevoegen. Kip op groenten leggen. Rest van boter in klontjes erover verdelen en helft van kruiden erover strooien. Pan op laag vuur zetten en geheel onafgedekt ca. 20 minuten zachtjes verwarmen. In steelpan 8 dl water met bouillontabletten aan de kook brengen. Bouillontabletten al roerend oplossen. Bouillon bij kip schenken. Kip afgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaarstoven. Vier diepe borden voorverwarmen. Kip in diepe borden leggen en warmhouden onder aluminiumfolie. In kommetje dooiers losroeren met room en 4 eetlepels stoofvocht. Al roerende aan stoofvochttoevoegen. Blijven roeren tot mooi geboden soep ontstaat. op smaak brengen met zout en peper. Rest van kruiden erover strooien. Soep over kip scheppen.

Recept 13 keer bezocht en 71 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Vol au vent
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 15 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het blijft gewoon lekker.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heerlijk... precies zoals Waterzooi hoort te smaken... Gentse Waterzooi minimaal 1x per maand... en ik zal dat met liefde voor mijn Amerikaanse vrouw koken... eet smakelijk!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hier vonden ze het gerecht een heerlijkheid uit lang vervlogen tijden

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Délicieux, j'en ai encore l'eau à la bouche, de ce canard à l'eau!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Verrukkelijk!!!! :-)) Maar nog veel beter zonder water, een zooi van kip; en de prei en selder nie vergeten. XXX

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie tout simplement suculant et exquis

... se fusse un repas inoubliable dont le sousignee gardera un souvinir inperissable

... ne pas oublier poireau et celerie bien sur!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie liefst met selder en prei natuurlijk
kipjes niet slachten laten leven, want kipjes mooie vogeltjes zijn (kotkot...kodij)
beter met bolletjes gehakt

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie liefst met prei en selder en een boeketje choefleur
kippeboutjes niet vergeten goed uittepluimen voor gebruik
kipje schlachten voor het koken anders kipje verdrinken in het diepe water
kipje draaien voor kopje aftekappen

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie ik vond dit recept een goed idee maar niet geschikt voor kindjes, omdat ze graag met de kippevelletjes gooien tenzij de fragiele beentjes eerst door de moeder gemalen worden.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie niet vergeten de patatjes voor het eten met een snuifje peterselie te bestrooien.
geheime tip:een beetje gingember staat garant voor succes

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Aardappelen horen er inderdaad zeker bij ! Dit rcept KAN NIET ZONDER selder en prei !

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie de bientjes aftsoezen is 't liefste dak doe.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie zeer lekker

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ik vind dit recept goed hoor !!! maar ik heb er wel dragon aan toegevoegd , deze smaak mag zeker niet ontbreken !!!!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie om een volledige maaltijd te hebben ,heb ik 20 min voor het einde aardappels toegevoegd

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie heel lekker de gentse waterzooi ,maar zonder prei en selder
smakelijk
winnie