RECEPT PANDA EXPRESS MANDARIN CHICKEN

Recept van Top Secret Recipes

Here's a dish from a rapidly growing Chinese food chain that should satisfy anyone who loves the famous marinated bourbon chicken found in food courts across America. The sauce is the whole thing here, and it's quick to make right on your own stovetop. Just fire up the barbecue or indoor grill for the chicken and whip up a little white rice to serve on the side. By the way, Panda Express is now 318 restaurants strong in 34 states making it the
fastest-growing Asian food chain in the world. You'll find these tasty little quick-service food in outlets in supermarkets, casinos, sports arenas, college campuses and malls across the country.

Gevogelte gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • 2/3 kopje suiker
  • 0,5 dl sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 1 tl olie
  • 1 tl knoflook, gehakt
  • 1/2 tl vers geraspte gember
  • 0,5 dl water
  • 4 tl bloem
  • 6 kippedijen, ontveld

Bereiding

Meng suiker, soja, citroensap, olie, knoflook en gember in een steelpannetje. Maak de bloem aan met water. Verhit het pannetje en voeg het bloemmengsel toe. Aan de kook brengen en op laag vuur laten sudderen tot de saus dikker wordt.

Grill de kip, liefst op een bbq, anders in de oven onder de grill of in de grillpan. Zorg dat ie niet te droog wordt. Dan in stukjes snijden en de kip in een koekepan doen en op medium vuur eventjes bakken in wat olie. De kip in een schaaltje doen en daar wat van de saus over gieten, zorg dat alle kipstukjes bedekt zijn met de saus.

Dit is voor 2 flinke porties.

Serveren met rijst.

Recept 20 keer bezocht en 98 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Zeer waardevol en zeer lekker recept maar toch nog niet helemaal van de food courts. Hoe wij hem gegeten hebben in florida was hij vrij donker en iets specifieker van smaak.
Waarschijnlijk een bepaalde hoeveelheid bourbon erbij is wat bourbon chicken maakt. Dat is het enige wat ik mis in dit recept. Verder heel lekker!