RECEPT KIPPENVLEUGELS IN ZOETE SOJASAUS
Gevogelte gerecht uit China voor 4 personen
Ingredienten
- 500 ml kippenbouillon
- 250 ml water
- 125 ml Chinese sojasaus
- 60 ml Chinese rijstwijn (of droge Sherry)
- 4 el bruine suiker
- 1 1/2 rijstazijn
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 2 stukjes gember van 2 cm, geschild en enigszins platgemaakt met een zwaar mes
- 2 lente-uien, enigszins afgeplat
- 750 gram kippenvleugels
- olie om te frituren
- 2 tl maïzena opgelost in 2 el water
- 2 lente-uien, gehakt
Bereiding
Dep de kippenvleugels droog en verhit in een grote pan 5 cm frituurolie (of gebruik een friteuse en verhit de olie tot 180 graden). Frituur de kip in twee porties tot hij goudbruin ziet in 6-7 minuten - zorg ervoor dat de olie weer 180 graden is wanneer je de tweede portie erin doet. Haal de vleugels met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe de kip in de sudderende saus en laat met het deksel op de pan 30 minuten stoven. Verwijder dan de kaneelstokjes, steranijs en gember. Roer het maïzenapapje nog een keer door en voeg toe aan de saus. Laat 1 minuut sudderen tot de saus is ingedikt. Serveer de kip met de saus over witte rijst. Strooi er de gehakte lente-uien over.