RECEPT SZECHUAN KIP

Gevogelte gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 el olie
  • 3 teentjes knoflook, heel
  • 5 lenteuitjes in stukjes van 1 cm
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 15 gedroogde chili's
  • 300 gr kipfilet, gesneden
  • Marinade
  • 2 el soyasaus
  • 1 el chinese wijn of sherry
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1/2 tl suiker
  • snufje peper en zout
  • 1/2 tl sesamolie Saus
  • 3 el donkere azijn
  • 2 el suiker
  • 1 el soya saus
  • 1 el water

Bereiding

Meng de soyasaus, wijn, sesamolie, suiker en peper en zout. Voeg de kip toe en laten marineren.

Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook, gember en lenteui toe, 1 minuut roerbakken. Voeg de chili's toe en roerbak 1 minuut. Voeg de kip toe en roerbak tot gaar, voeg dan de saus toe en goed mengen. Indien een dikkere saus gewenst is een bloemmengsel maken met water en toevoegen.

Recept 16 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat te doen met de azijn?