RECEPT BROCCOLI MET CITROEN, KIP EN CASHEWNOTEN

De slanke steel van broccoli is ideaal voor dit gercht, de roosjes kunnen ook gebruikt worden, voeg enkele minuten aan de kooktijd toe.

Gevogelte gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • ♠1 el arachide (pinda) of zonnebloemolie
  • ♠350 gr. kipfilet, in stukjes
  • ♠2 teentjes knoflook
  • ♠200 gr. broccoli (met stengel)
  • ♠2 dl kippenbouillon
  • ♠1 tl maïsmeel
  • ♠1 el honing of 2 tl bruine basterdsuiker
  • ♠schil van ½ citroen
  • ♠sap van 1 citroen
  • ♠2 el geroosterde cashewnoten

Bereiding

☻Verwarm de olie in een grote koekepan of wok. Voeg de kip toe en bak in 3-4 minuten goudbruin. Neem uit de pan en voeg de knoflook en de broccolie toe. Roerbak ongeveer 1 minuut, zet het deksel op de pan en laat nog 2 minuten koken tot de broccoli bijna beetgaar is.
☻Meng de bouillon, maïsmeel en honing of suiker door elkaar en doe het mengsel in de pan en roer tot het dikker begint te worden. Doe de kip terug in de pan en warm het geheel door. Voeg de citroenschil, -sap en cashewnoten toe. Roer door en serveer direct met basmatirijst, mie of mihoen.

Recept 12 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een errug lekker recept, totdat de citroen erbij kwam. De hoeveelheid was naar mijn smaak te overheersend. Saus dus opnieuw gemaakt met aanzienlijk minder citroen. Ontzettend lekker gegeten. Waarom zou je nog chinees afhalen??