RECEPT IKAN BUMBU BALI

Pittig visgerecht van kabeljauwfilet

Vis gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gr. Kabeljauwfilet
  • olie om te frituren
  • wat bloem
  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sambal oelek
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 - 1 1/2 dl water
  • 2 salamblaadjes
  • 2 blaadjes djeruk purut
  • 1 stengel sereh
  • 1 plakje laos
  • 1 plakje gember
  • 1 tl trasi
  • 2 tl suiker
  • zout naar smaak

Bereiding

Vis in 4-en verdelen en bestrooien met zout. Door de bloem halen en in de hete olie frituren tot mooi goudbruin. Uit laten lekken. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in wat olie. Voeg de salam, djeruk, gekneusde sereh, laos en gember toe en fruit even mee. Voeg dan de ketjap, sambal, tomatenpuree en water toe, even sudderen. Leg dan de vis hierin en laat alles 5-10 minuten sudderen, de vis mag niet uit elkaar vallen. Voor het serveren de gember, sereh, laos, salam en djeruk blaadjes verwijderen.

Recept 2 keer bezocht en 23 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!