RECEPT FOE YONG HAI MET GARNALEN

Dit gerecht is uit mijn kindertijd. Als ik op mijn verjaardag de vraag kreeg wat ik wilde eten, was dit mijn favoriete gerecht!

Het is gemakkelijk klaar te maken en erg lekker van smaak.

Vis gerecht uit Indonesie voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 3 eieren
  • 1 grote prei of 2 kleine
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • zout
  • olie
  • 250 gram grote garnalen, zonder huid/staart
  • 300 ml pittige tomatenketchup
  • 1 blik uitgelekte doperwten
  • 200 gram pandanrijst of basmatirijst

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Tip:
Om goede droogkokende rijst te koken: gebruik elke hoeveelheid rijst, doe er water bij, plaats je wijsvinger tot je de rijst kunt aanraken. Vul het water exact tot het eerste streepje op je vinger.
Kan niet mislukken!

Mix intussen de eieren met de in ringen gesneden prei, de uitgeperste knoflook, zout en de garnalen in een schaal.

Bak deze mix in olie in de koekenpan.
Keer de omelet pas als de bovenkant praktisch gaar is. Gebruik een deksel als je de bovenkant niet helemaal op tijd gaar krijgt met de rijst.

Mix de pittige tomatenketchup met de uitgelekte doperwten.
Verwarm de tomatenketchup met de doperwten.

Is het gerecht voor 4 personen? Gebruik dan 6 eieren, 2 grote prei, 5 teentjes knoflook, 500 gram grote garnalen, 500 ml tomatenketchup, 2 blikken doperwten en 400 gram rijst.

EET SMAKELIJK!

Recept 33 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het was een zeer smakelijk recept en zeker voor herhaling vatbaar!

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie ik heb grote vraagtekens bij het recept vooral mix alles door elkaar en de tomatenketjup

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit klinkt lekker !
ik ga het eens proberen :)
bedankt voor t recept ! :D

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Carolina:
Heel veel kinderen houden niet van pittige tomatenketchup. Een subtiel scheutje gember(siroop) zal er vlotter ingaan, denk ik.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Beste Lian,

Het is óók een kindvriendelijk recept. Heel veel kinderen houden niet van gember. Bovendien komt in mijn keuken geen maizena voor. Als je tomatenpuree wil gebruiken, moet je dat weer verdunnen met water. Waar ben je dan mee bezig?
Ik zou subtiel zeggen: probeer het recept liever eerst en lever dan je commentaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dat met die ketchup zie ik niet zo te zitten. Volgens mij moet daar wel iets subtielers voor gebruikt worden. Iets met gembersiroop en tomatenpuree of zo en binden met maïzena.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Fantastic tasty and spicy dish! Very easy to make and enjoyed very much by the 4 people I had for dinner.
It has now become at least a once a week meal. Well done to Cucina Carolina.