RECEPT FOE YONG HAI MET GARNALEN
Dit gerecht is uit mijn kindertijd. Als ik op mijn verjaardag de vraag kreeg wat ik wilde eten, was dit mijn favoriete gerecht!
Het is gemakkelijk klaar te maken en erg lekker van smaak.
Vis gerecht uit Indonesie voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 3 eieren
- 1 grote prei of 2 kleine
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- zout
- olie
- 250 gram grote garnalen, zonder huid/staart
- 300 ml pittige tomatenketchup
- 1 blik uitgelekte doperwten
- 200 gram pandanrijst of basmatirijst
Bereiding
Tip:
Om goede droogkokende rijst te koken: gebruik elke hoeveelheid rijst, doe er water bij, plaats je wijsvinger tot je de rijst kunt aanraken. Vul het water exact tot het eerste streepje op je vinger.
Kan niet mislukken!
Mix intussen de eieren met de in ringen gesneden prei, de uitgeperste knoflook, zout en de garnalen in een schaal.
Bak deze mix in olie in de koekenpan.
Keer de omelet pas als de bovenkant praktisch gaar is. Gebruik een deksel als je de bovenkant niet helemaal op tijd gaar krijgt met de rijst.
Mix de pittige tomatenketchup met de uitgelekte doperwten.
Verwarm de tomatenketchup met de doperwten.
Is het gerecht voor 4 personen? Gebruik dan 6 eieren, 2 grote prei, 5 teentjes knoflook, 500 gram grote garnalen, 500 ml tomatenketchup, 2 blikken doperwten en 400 gram rijst.
EET SMAKELIJK!