RECEPT PEPESAN IKAN

Victoriabaarsfilet in een saus van pittige kruiden gewikkeld in bananenblad

Vis gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Pepesan Ikan
  • 1 el arachide olie
  • 1/2 tl trasi
  • 3 teentjes knoflook, gehak
  • 2 rode lomboks, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 kemirinoten, geraspt
  • zout naar smaak
  • 1/8 blok santen
  • 4 victoriabaarsfilets (a 125 gram)
  • 3 blaadjes djeruk

Bereiding

Vijzel fijn de kui, knoflook, lomboks, trasi en kemirinootjes, met wat zout. Verhit de olie en fruit dit mengsel ca. 3 minuten. Schenk 1 1/2 dl water in de ban en voeg de santen toe. Breng aan de kook en zet dan wat lager en ca. 7-10 minuten laten sudderen. Van het vuur halen en af laten koelen.

Leg de vis in de koude saus en laat die 2 1/2 uur marineren. Knip bananenblad op formaat en leg de vis op zo'n stuk blad met wat marinade. Vouw het blad met de vis dicht toe en pakketje met tandenstokertjes. Smoor de vis pakketjes in ca. 45 minuten gaar in een oven van 200 C. Pakketjes pas open maaken aan tafel.

Recept 20 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit mag geen pepesan ikan heten. Het lijkt er niet op