RECEPT GOULASH, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit Hongarije voor 3 personen

Ingredienten

  • GOULASH voor 3 personen vegetarisch en veganistisch
  • 1 doosje roerbaktofu poesta
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 4 tomaten
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel tijm
  • water

Bereiding

wok

Verhit de olie in de wok en bak de tofu op hoog vuur. Voeg daar de gesnipperde uien bij en bak al roerend door. Pers de knoflook er boven uit en doe de in stukjes gesneden en van zaadlijsten ontdane paprika's en de in stukjes gesneden tomaat er bij. Haal de sperziebonen af, breek ze en voeg ze toe. Doe er daarna de kruiden en bouillon bij. Blus af met water en laat een uur zachtjes sudderen.

Serveer de goulash met aardappelen of rijst.

Geef een frisse salade vooraf.

Recept 9 keer bezocht en 29 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit is supereenvoudig, en kan door iedereen worden gemaakt. Erg smakelijk, zelfs voor iemand als ik die eigenlijk vleeseter is.

De kooktijd is iets meer dan een uur, op basis van 300ml bouillon. Onderweg nog een paar keer een klein beetje water toevoegen, maar niet te veel.

Voorafgaand ongeveer 15 minuten uittrekken voor het snijden en schoonmaken van de groentes. Al met al dus een doorlooptijd van ongeveer 1,5 uur, maar de meeste tijd hoeft het alleen maar te pruttelen.

Lekker, en gezond!