RECEPT RATATOUILLE VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Marokko voor 4 personen
Ingredienten
- RATATOUILLE vegetarisch en veganistisch
- 2 courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels peterselie of 2 theelepels gedroogd
- 1 laurierblad
- 1 theelepel zout
- vers gemalen peper
- BROOD MAAR DAN ANDERS vegetarisch en veganistisch
- 500 gram volkorenmeel
- 2 theelepels zout
- ½ theelepel peper
- ½ theelepel komijn
- 1 ui
- ½ gedroogd pepertje
- 2 eetlepels olijfolie
- 3dl lauw water
Bereiding
Verhit de olie in de pan en fruit de gesnipperde ui.
Voeg de geperste teentjes knoflook er bij.
Snijd de paprika door en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd daarna in stukjes en voeg die toe. Was de courgettes en snijd ze in plakken en die plakken in vieren en voeg toe. Strooi tijm en peterselie er over. En voeg het laurierblad toe. Strooi zout en peper over het gerecht en blus af met wat water. Doe de deksel op de pan. Laat het geheel 30 min. stoven.
Serveer met brood.
kom
bakplaat
deegroller
vijzel
Brood
Kneed van meel, zout en water een soepel deeg dat je afgedekt 3 uur laat staan.
Daarna kneed je het weer door en rolt het uit op een met meel bestoven werkplek tot een lap van ongeveer een ½ cm.
Snipper de ui en meng die met de olie, peper, komijn en half gedroogd pepertje dat je fijn hebt gestampt in de vijzel. Smeer het mengsel uit over de helft van de deeglap, laat een rand van 1 cm. onbedekt. Vouw de lap deeg op en zorg dat de randen goed aansluiten. Bak dit brood in 35 min. op 200 graden. Snijd het in lange repen en serveer dat bij de ratatouille.