RECEPT MAROKKAANSE STOOFPOT MET RIJST

Vegetarische gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • MAROKKAANSE STOOFPOT MET RIJST vegetarisch,veganistisch
  • 2 doosjes quornstukjes of roerbaktofu
  • 1 theelepel koenjit [geelwortel]
  • 1 theelepel ketoembar [koriander]
  • ½ theelepel djinten [komijn]
  • mespunt nootmuskaat
  • mespunt kaneel
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 250 gram doperwtjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 dl water
  • 1 groentebouillontablet
  • vers gemalen peper
  • 250 gram zilvervliesrijst

Bereiding

hapjespan

Verhit de olie in de pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de quorn toe en de kruiden. Bak alles omscheppend 5 min. op hoog vuur. Voeg dan de in stukjes gesneden wortel en in dunne reepjes gesneden bleekselderij toe. Pers de knoflook er boven uit en voeg het bouillontablet en wat peper toe. Roer er daarna de gewassen rijst door en bak even mee. Blus af met water.
Zet de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven totdat de rijst gaar is. Kijk tussendoor of er nog wat kokend water bij moet. Voeg na 20 min. de erwtjes toe.

Serveer met stokbrood en een frisse salade.

Recept 8 keer bezocht en 23 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!