RECEPT MAROKKAANSE STOOFPOT MET BROOD, VEGETARISCH
Een zalig pittig gerecht waar het brood perfect bij past. Ik heb met het brood het kooknat ook opgegeten omdat ik er niets van verloren wilde laten gaan.
Vegetarische gerecht uit Marokko voor 2 personen
Ingredienten
- MAROKKAANSE STOOFPOT MET BROOD
- 2 vegetarische schnitzels
- ½ kleine pompoen
- 1 ui.
- 1 winterwortel
- 1 courgette
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel koenjit
- zout
- vers gemalen peper
- 1 theelepel sambal
- 2 dl water
- 2 eetlepels olijfolie
- Het brood
- MAROKKAANS BROOD eigen bedenksel vegetarisch, veganistisch en vedisch
- 125 gram volkoren bloem
- 125 gram biologische griesmeel
- ½ zakje gist
- 1 theelepel zeezout
- wat water
- 2 eetlepels olie
Bereiding
vijzel
Pel de ui en snijd hem midden door. Snijd dan dunne halve ringen. Schil de helft van de pompoen en verwijder het zaad. Snijd in stukken. Was de courgette en snijd in plakken en die nog eens door. Was de wortel en snijd ook in plakken die je daarna weer in stukjes verdeeld. Snijd de schnitzels in repen en die in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in de pan en voeg de gesneden groenten toe. Roerbak een aantal min. Voeg dan de dobbelsteentjes schnitzel toe en bak weer even. Blus af met de 2 dl water.
Doe het korianderzaad in de vijzel en maak dat fijn. Voeg het bij het gerecht met de koenjit, de sambal, zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat 30 min zachtjes sudderen.
het brood:
vierkant bakblik
kom
Maak van het bloem, de griesmeel, gist, zout en water en 1 eetlepel olie een soepel deeg. Laat dat een uur rijzen.
Smeer het bakblik met wat olie in en strooi er wat bloem overheen.
Na het uur het deeg weer kneden en uitrollen tot een lap van 1 cm die je in het bakblik legt. Druk met je vingers putjes in het deeg. Giet hier de andere lepel olie overheen.
Schuif daarna het bakblik in de oven en laat 30 min rijzen zonder de oven aan te zetten. Bak het brood daarna af in 40 min op 200 graden.
eet smakelijk