RECEPT VRUCHTENSALADE MET NOTEN EN ZADEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Ook fruitariërs kunnen deze zalige salade eten.

Vegetarische gerecht uit Marokko

Ingredienten

  • VRUCHTENSALADE MET NOTEN EN ZADEN vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 200 gram gemengde gedroogde vruchten, dadels, vijgen, abrikozen, rozijnen en pruimen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
  • 2 eetlepels gehakte amandelen
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 2 appels
  • 2 bananen
  • 250 gram aardbeien of frambozen of rode besjes

Bereiding

Snijd de gedroogde vruchten in kleine stukjes en doe die in een kom. Vul de kom met water zodat de vruchten net onder staan. Daar gaat een deksel op en zet de kom 24 uur in de koeling.
De volgende dag is dat de basis waar je de noten en zaden bij doet en de verse vruchten. De appels was je en snijd ze in kleine stukjes. De bananen gaan er in plakjes doorheen en van de aardbeien haal je de kroontjes. Snijd ze door en meng er doorheen. Voorzichtig schep je alles door elkaar.

Je kunt deze vruchtensalade op rijst, couscous of gekookte granen serveren. Wanneer je de rijst, couscous of granen kookt, voeg je geen of een mespuntje zout toe.

Recept 4 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!