RECEPT GEGRILLDE MISO KIP

Miso marinade geeft een rijke smaak aan deze 'country-style' gegrillde kip. Gefileerde drumsticks blijven lekker sappig, maar kipfilets met bot zijn ook zeer smakelijk. De kip kan gebakken worden in een pan.

Gevogelte gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el sake
  • 2 el mirin
  • 2 el lichte miso
  • 2 lente uitjes fijngesneden
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 tl gehakte gember
  • 8 kipfilet met bot en vel

Bereiding

Meng de sojasaus, sake, mirin, miso, lenteui, gember en knoflook en bedek de kip hier mee. Marineer de kip minimaal 1 uur, regelmatig keren.

Verhit een grillpan voor, of liefst een barbecue. Dep de kip droog. Leg die op de hete grill met het vel naar beneden en grill 4-5 minuten per kant. Als de kip gaar is, bestrooien met wat sesamzaad en eventueel 7 kruidenpeper.

Recept 4 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb het recept een beetje aangepast: kipfilet in stukjes gesneden. In plaats van mirin zoete sherry genomen. Verder, na de marineertijd deed ik de kip in de tajine, bovenop de voorgegaarde groenten: pompoen, ui, courgette, kikkererwten, wortel, soyaspruiten. Na 20 minuten is de kip gaar. Superlekker, smullen maar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dit recept klinkt smakelijk.
ik ga het binnenkort maken.

bedankt voor het recept.