RECEPT TAKSUTA AGE (GEFRITUURDE KIP)

Bron: Japanse gerechten

Gevogelte gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mirin of zoete sherry
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 teen knoflook; uitgeperst
  • 50 gram bloem; vermengd met
  • 1 mespuntje zout en peper
  • olie; om te frituren

Bereiding

Snijd de kip in stukjes van 2-1/2 cm en vermeng deze met de rest van de ingrediënten, behalve de bloem, in een diepe kom. Laat de kip 1 uur, afgedekt, op een koele plek marineren. Regelmatig omroeren.

Haal de kip met een schuimspaan uit de marinade. Wentel de stukjes door de bloem.

Verhit de olie tot 180 graden en bak de stukjes kip in kleine porties in 2 tot 3 minuten gaar.

Laat ze op keukenpapier uitlekken. Geef er desgewenst extra sojasaus als dipsaus bij.

Recept 14 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Klopt is een lekker gerecht, serveer het ook wel eens als hapje. Suggestie; door de bloem vermeng ik meestal een vel fijngesneden nori.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie mijn vriend heeft dit recept voor mij klaargemaakt, en ik vond het echt heerlijk!!
ik heb dit keer 2x zoveel gegeten als normaal.. echt een aanrader!