RECEPT WORTEL, PREI EN CASHEWNOTEN IN KAASSAUS

Vegetarische gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram prei
  • 500 gram wortels
  • 500 ml groentebouillon
  • 75 gram cashewnoten
  • 200 gram belegen kaas
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 350 ml melk
  • 1/2 tl gedroogde salie
  • 1 laurierblad
  • scheutje witte wijn
  • 1 eierdooier
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

Snijd de prei in stukken van 3 cm (alleen het witte en lichtgroene gedeelte) en de wortels in schijfjes (niet te dun). Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de groenten toe. Laat 10 minuten koken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de groenten met een schuimspaan uit de bouillon en verdeel ze samen met de cashewnoten over de bodem van een ingevette ovenschaal. Meng 350 ml van de bouillon met de melk.
Smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Fruit de bloem even, doe het laurierblad erin en roer er dan beetje bij beetje het melk-bouillonmengsel door. Doe de salie erin en blijf roeren tot de saus wat is ingedikt. Meng er de kaas door en de wijn en laat nog even sudderen. Roer er dan van het vuur af de eierdooier door en maak op smaak af met peper. Verwijder het laurierblad en giet de saus over de groenten in de ovenschaal. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven of tot de kaassaus een bruin korstje krijgt.

Recept 8 keer bezocht en 59 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ook lekker met walnoten en champignons.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Gisteren gemaakt en iedereen vond het lekker. Je moet wel ongezouten cashewnoten gebruiken anders is het te zout met die kaas erbij. En ik heb er ruim 1 theelepel salie ingedaan.