RECEPT COUNTRY PIE

Een zalige pie die je met een frisse salade serveert.

Vegetarische gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen

Ingredienten

  • COUNTRY PIE uit de Ariadne. Vegetarisch
  • 5 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taarten van Koopmans. Ik heb bladerdeeg uit de natuurwinkel genomen.
  • 2 uien
  • wat olijfolie
  • wat boter voor het beboteren van de springvorm
  • 300 gram gruyere of stilton. Ik heb 2 ons oude geraspte kaas en 1 ons blauwschimmelkaas gebruikt.
  • 1 dl slankroom. Die koop je niet in de natuurwinkel dus werd het 75 gram crème fraîche.
  • 2 dl. melk
  • 50 gram bloem
  • 2 eidooiers en 2 eiwitten

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Strooi wat bloem op het aanrecht.
Leg de deeglapjes op elkaar en rol ze uit tot een lap van 32 cm.
Beboter een springvorm en bedek de bodem en de randen met het deeg.
Fruit de uien en verdeel die over de deegbodem.
Strooi en brokkel de kaas er over heen.
Maak een mengsel van crème fraîche, bloem, melk en eidooiers.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het roommengsel en verdeel dat over de kaas.
Bak de taart in 20 min goud bruin.

Recept 2 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!