RECEPT PREISTAMP MET EIEREN EN KAASSAUS
Recept afkomstig uit Wales, waar het 'Anglesey Eggs' wordt genoemd.
Vegetarische gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 1 kg aardappels, geschild en gekookt
- 100 gram boter
- 2-3 tl mosterd
- 4 middelgrote preien, het wit en de helft van het groen in ringen
- zout en peper
- 1 el bloem
- 300 ml warme melk
- 150 gram belegen kaas, geraspt
- snufje nootmuskaat
- 8 eieren, hardgekookt en in vieren gesneden
Bereiding
Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan en bak daarin de preiringen 6-7 minuten. Strooi er wat peper en zout over en meng de prei door de aardappelpuree.
Smelt de resterende 25 gram boter in een steelpannetje en fruit daarin de bloem. Giet er de melk bij en klop met een garde totdat er een egale, dikke saus ontstaat. Meng er de helft van de kaas en zout, peper en nootmuskaat doorheen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Spreid de preistamp uit over de bodem van een ingevette ovenschaal. Druk de stukken ei in de stamp en giet hier de saus over. Strooi er de resterende kaas over en zet de schaal een half uur in de oven of totdat de kaassaus een bruin korstje begint te krijgen.